2022-04-23 09:51:58• hírek • Szatmár.ro

Szatmárnémeti újabb segélyszállítmányt küldött Beregszászra

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Hans Lindner Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével újabb humanitárius segélykonvojt indított a kárpátaljai városba, a háborús áldozatok megsegítése céljából. A polgármesteri hivatal elsősorban az ivóvízellátáshoz szükséges felszereléseket adományozott, ezt egészítették ki a civil szervezetek adományai: tartós élelmiszerek, takarók, higiéniai felszerelések.

A háború kezdete óta egyébként a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és civil partnerei - a Hans Lindner Alapítvány és a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete - 330 ezer lej értékben segítettek a municípium testvérvárosainak. Ungvár önkormányzatának 100 ezer lejnyi gyorssegély lett átutalva, Beregszász pedig 230 ezer lej értékű, vészhelyzetekben használt, valamint az ivóvízellátáshoz szükséges felszerelésekkel és négy szállítmány alapvető élelmiszerrel lett kisegítve – tájékoztat közösségi oldalán Kereskényi Gábor polgármester.


Szoros kapcsolat alakult ki az országhatár két oldalán tevékenykedő máltaisok között


A Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókja és az Ukrajnában működő beregszászi máltais csoport között szoros kapcsolat alakult ki az elmúlt időszakban. “A háború kitörésének első napjaiban biztosítottuk támogatásunkról a beregszászi kollégákat. Elképzelni sem tudom, hogy milyen lehetett olyan félelemben dolgozni, ahogy ők dolgoztak és dolgoznak a mai napig” - mondja Hegedüs Gergő, a szatmári fiókvezető. “Minden elismerésünk az ukrajnai kollégák felé. Örülök annak, hogy mi az adományozóinkkal együtt segíteni tudunk nekik ebben az embert próbáló időszakban” - hangsúlyozta Gergő.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: